Kategorijas
Meklēšanas vēsture

Pēc jūsu pieprasījuma nekas nav atrasts

Atrast

Pasūtījuma statuss

0

Favorīti

Pievienots izlasei
Jūs neesat pievienojis preces saviem favorītiem
Iet uz izlasi
Saistītās kategorijas
0

Grozs

Pievienots grozam
Iet uz grozu
Saistītās kategorijas
Preču Katalogs Akcijas

Knauf K-Line flīžu līmes – visdažādākajiem izaicinājumiem!

31 maijs 2024

Optimālam rezultātam dažādām pamatnēm un flīzēm ir nepieciešama gan atbilstoša flīžu līme, gan piemērota šuvju aizpildītājjava. Mulsinoši plašais flīžu līmju sortiments bieži apgrūtina izvēli, tāpēc ir izstrādāta Eiropas norma EN 12004, kas klasificē tās pēc vienotiem parametriem, apzīmējot līmju īpašības ar kādu ciparu vai burtu. Gan būvniecības profesionāļi, gan amatieri aizvien biežāk izvēlas produktu nevis pēc kāda konkrēta ražotāja nosaukuma, bet gan nepieciešamās flīžu līmes klases, jo tas ir ērti, ātri un droši.

SIA Knauf ražotās K-Line flīžu līmes ir ideāla izvēle, jo tās pilnībā atbilst minētās normas prasībām, turklāt ir paredzētas teju visiem pielietojuma veidiem. Sešu dažādu līmju kolekcijā noteikti atradīsies kāda, kas atrisinās pat visizaicinošākos flīzēšanas uzdevumus. Kad virsma būs noflīzēta, Knauf elastīgā, sala izturīgā, ūdensnecaurlaidīgā, ar pretsēnīšu piedevu apstrādātā un netīrumus atgrūdošā šuvju aizpildītājjava Flexfuge būs pēdējais solis perfektas flīžu virsmas iegūšanā.

Laiks konkrētiem piemēriem! Kā pareizi noflīzēt terasi, kur flīzes ir pakļautas saules, lietus un sala iedarbībai, kur jārēķinās ar deformācijas spriegumiem flīzēs un pamatnē, kā arī ar migrējošu mitrumu un kondensātu? Piemēram, ziemā, -15°C, saule spēs uzsildīt flīzes līdz +15°C. Temperatūras starpība būs 30 grādi - silta flīze virs sasalušas pamatnes. Temperatūras ietekmē flīze būs kļuvusi nedaudz lielāka, bet pamatnes izmēri nebūs mainījušies. Lai flīžu segums paliktu savā vietā un neatlektu, flīžu līmei ir jāpieskaņojas šādai izmēru maiņai, bet to spēj tikai tādas līmes, kuru klasifikācijā ir parametrs „S”, kas nozīmē deformējamību. Knauf piedāvā trīs šāda veida līmes: K4 ar klasifikāciju C2TES1; K3 ar klasifikāciju C2FES1 un K5 (balta) ar klasifikāciju C2TES1.

Terases flīzēšanas gadījumā īpaša uzmanība ir jāpievērš arī mitruma ietekmei. Ja flīžu līmē ir palikuši tukšumi, tajos ar laiku sakrājas ūdens. Ūdens sasalstot izplešas, spēcīgi spiežot uz flīzēm un pamatni, kā rezultātā flīzes atdalās. Pavasarī bieži vien atklājas bēdīgs skats uz flīzētiem pakāpieniem un veikalu ieeju grīdām. Zem bojātās virsmas flīžu līmes kārtā pamanāmi tukšumi un iedobes... Vienīgais problēmas risinājums - izvairīties no šādu tukšumu veidošanās, ko panāk ar pašizplūstošu flīžu līmi, kuras klasifikācijā ir jau pieminētais parametrs „S”, Knauf gadījumā – K3 ar klasifikāciju C2FES1.

Ko darīt, ja flīžu segumam jābūt gatavam pēc iespējas ātrāk? Piemēram, vienas nakts laikā jāpārflīzē ieeja lielveikalā, taču parasta flīžu līme žūst 24 stundas? Risinājums ir ātri cietējošās flīžu līmes, kuru klasifikācijā ir parametrs „F” (angliski “fast”) - tādu līmju žūšanas laiks ir tikai 3-4 stundas. Te ir jāstrādā patiešām ātri, jo īsāks ir arī līmes izstrādes, flīžu ieklāšanas un koriģēšanas laiks, un tas nav materiāla defekts. Šādiem gadījumiem Knauf piedāvā ātri cietējošo līmi K6, kuras klasifikācija ir C2F.

Kā pareizāk rīkoties, ja jāpielīmē tādas pilnīgi vai daļēji caurspīdīgas flīzes kā stikla mozaīka vai dabīgais akmens? Izmantojot parastu flīžu līmi, tehniski viss būs izdarīts pareizi, taču optiski būs jaušama līmes pelēkās krāsas klātbūtne - noflīzētais laukums izskatīsies blāvs un nespodrs. Risinājums ir balta līme, kas saglabā un akcentē esošās krāsas, nodrošinot virsmas košumu. Šādiem uzdevumiem Knauf piedāvā baltu līmi K5, klasifikācija - C2TES1.

K-Line flīžu līmes atbilst visaugstākajiem kvalitātes kritērijiem un visām būvniecības normām. Tās ļauj flīzēt ātri, precīzi un efektīvi.

cutout_1541642_viewport_1.jpg

Būvniecība

Другие статьи

Droši kā bankā. Sockel-SM PRO
31 maijs 2024

Droši kā bankā. Sockel-SM PRO

Būvniecība
Knauf padomi fasādes siltināšanai
31 maijs 2024

Knauf padomi fasādes siltināšanai

Būvniecība
Mēs izmatojas sīkdatnes. Tās palīdz uzlabot Jūsu mijiedarbību ar vietni